I Setmana de la Muntanya, fins l'any que ve...




La idea de portar endavant la 'I Setmana de la Muntanya en record d'Aureli Mira', va naixer amb una segona intenció, apart de la de recordar a Aureli. Esta era la de fer que la gent que sols es veia per a tramitar les llicencies federatives una vegada al any, treballara juntament en el projecte, i em aconseguit fer una pinya al club que abans no existia.
Abans de posar en marxa el projecte, ho varem comentar amb la familia d'Aureli, ja que no voliem fer res sense contar amb el seu consentiment. Ja amb la aprobació de la familia, molt contenta amb la idea, també ho explicarem als antics membres, i mots de ells estan plantejant-se el tornar a practicar muntanya i fins i tot a implicar als fills en el que un dia va ser el seu projecte. Este es de veritat el exit obtingut amb la 'Setmana', el Centre torna a tindre vida gracies a Aureli, igual que quan el teniem entre nosaltres.
El primer dia, es el que mes ens va sobrepassar, no contavem amb tal quantitat de gent, i la sala prevista es va quedar petita. Assistiren familiars i amics d'Aureli, molts amics. I la projecció en diapositives, que sempre tindran un 'no se qué' que mai estará en les actuals fotos digitals, ens va envoltar en un ambient 'alpí', amb la travessia dels quatre-mils al Montblanc i la escalada del Cervino, per a molts la muntanya mes bonica del planeta.
Els dos dies que presentavem activitats de gent del poble, van complir les expectatives, nosaltres amb la gent que ens envolta. Dimarts dedicat a la gent del Centre, amb projeccions de la travessia transpirenaica (GR11) i activitats als Alps, i dimecres amb l' Aconcagua de Joande Sempere, amb imatges espectaculars d'eixa traicionera muntanya, que sense sobrepassar els 7000 metres, posa unes condicions al que intenta escalar-la que la fan veritablement dificil.
El Lennin de Jose Ferrero escalat amb Maria José Cardell en l'any 2003, ens esperava el dijous. Ferrero ara es dedica mes al mon de la escalada en roca, i Maria José Cardell ha aconseguit l'agost pasat la primera ascensió femenina al pic Spantik, de 7028m. al himalaya. Este dia ja va contar amb gent de fora de Castalla, que va poder disfrutar d'una aventura, amb fred, dificultats admosferiques, els dies que passaven sense millorar i el menjar que s'acabava...
I el que contavem que seria el plat fort no va defraudar. Alberto Iñurrategi ens va deleitar amb la seva manera de viurer l'alpinisme, fins al punt de deixar-nos el cor ferit, quan ens va explicar que 'hire himalaya', homenatge al seu germá Felix, des de eixe moment també seria un homenatge a Aureli.
.
Tots els que assistirem, vam quedar sense paraules davant la devastadora confessió, l'honestedat i la profunda bellesa que l'alpinista de Aretzabaleta, un dels millors del panorama actual, ha plasmat en aquest homenatge al seu germà. ‘El teu Himalaya’ és el Himalaya de Félix, és un munt de records que traspassen el temps i la mort, units a través de les estrofes d'un poema, com un mantra i una pregària a la mateixa muntanya.
Al finalitzar la projecció Alberto va contestar totes les preguntes que li feia la gent allargant l'acte que començava a les 20:30 fins a les 23:00, i tampoc va tindre ningun problema per a atendre a tots els que van voler fotografiar-se amb ell, o aconseguir el seu autografo.
I el diumenge, la pujada a Planisses, que a pesar de la pluja va contar amb un grup de unes 30 persones.
Pluja poc despres convertida en neu, que li va donar un encant especial al dia.
La I Setmana de la Muntanya que els membres del Centre hem dedicat a Aureli Mira no acaba ara, ara es quant comença la seva vida, ja que volem que es celebre cada any, i mes despres del recolzament que hem tingut en la seva 1a. edició.
Hem de donar les gracies en primer lloc als familiars d'Aureli, saben que ho hem fet de tot cor. A les regidories d'esports i de cultura per el recolzament desde el primer moment. I moltisimes gracies als comerços i empreses locals que han col·laborat desinteressadament.

Fins a la proxima, la segona setmana...

No hay comentarios: